© 2015 by Ouiouiamour. 

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

Food is happiness! Da Silvano

October 17, 2015

OUIOUIAMOUR

 

Eten. Ik heb een passie voor eten. Dat is je vast niet onopgemerkt gebleven. Waar het voor sommige puur een vorm van brandstof is om de dag mee door te komen, betekend het voor mij heel veel: gezelligheid, ontspanning en liefde. Zo'n 5 van de 7 dagen per week kook ik zelf, na een dag school werkt het ontspannend. Even mijn hoofd leeg maken, mijn creativiteit gebruiken door nieuwe gerechten of kooktechnieken uit te proberen en het tot slot omtoveren in een lust voor het oog. Maar uiteraard heb ik ook zo mijn dagen dat de puf of zin er niet is om de pannen uit de kast te trekken. Vaak aan het einde van de week, na een werkdag, in de auto onderweg naar het begin van mijn weekend wil ik niets liever dan mijn joggingbroek aantrekken en een grote slobber trui uit de kast plukken. Koken? Nee, dat past op deze dagen ook niet in mijn yoko-ohno mood. 

 

Zelfgemaakt of niet, ik hecht waarde aan de kwaliteit en versheid van eten. Ik zal dan ook nooit (tenzij er zich een ramp voordoet) kant-en-klaar maaltijden of erger nog; magnetron voedsel kopen, aannemen of eten. Bluh! Naast het feit dat het boordevol slechte stofjes en spulletjes zit, vind ik het oprecht niet lekker. Dus wat eet je dan? 

 

Thuis lusten wij bijna alles. Grieks, Turks, Mexicaans, Italiaans noem maar op! Afhankelijk van de periode van de maand bestellen we wel eens een pizza funghi (met extra knoflooksaus) bij PizzaExpress, roti van de toko in de Scheldestraat of onze all-time favourite: Een 'Romeo & Julia'-menuutje van Da Silvano. Nostalgie!

 

Da Silvano is een grote aanwinst in de binnenstad van Vlissingen en Middelburg en heeft een scala aan huisgemaakte Italiaanse gerechten en lekkernijen. Deze traiteur wordt gerund door Jason en Silvan en zij vormen het bekende gezicht wanneer je een van de winkels binnenloopt.

 

Vandaag was weer zo'n dag... eentje waarbij je het allerliefste in je pyjama thuis zit. Gordijnen dicht, kachel aan, je dekbed op de bank en een grote pot thee met iets lekkers. Echter is zaterdag voetbaldag bij mij thuis en komt er zo rond een uur of zes een hongerige man de kamer ingelopen. Zoals een echte vrouw betaamt zorg ik dus ook altijd dat de geur van heerlijk vers en warm eten zijn neus ontmoet. De credits gaan echter naar mijn favo winkel om de hoek: Da Silvano, waar ik de deur uit ben gelopen met gerechtjes die je laten geloven dat je in de straten van Italië loopt.

 

Na een gezellig chit chatje met een van de mannen heb ik gekozen voor een vega aubergine gerechtje voor ‘moi’ en een pasta pesto met kipfilet voor vriendlief. Als bijgerecht heerlijke gegrilde groentes en tot slot een lemon taartje om je vingers bij af te likken. Elke dag biedt Da Silvano wisselende gerechten, vers belegde broodjes, wijnen, nougat, zoete lekkernijen, mooie pasta's voor thuis en Ionia koffie. In Vlissingen is het mogelijk te komen lunchen. Verder kun je hier terecht voor take-away en geheel verzorgde caterings (echt een aanrader). 

 

Uiteraard was vriendlief blij verrast bij thuiskomst en heeft het tot de laatste hap gesmaakt. We liggen weer tevreden op de bank, met een kleedje en onze favoriete serie. Wat een luxe, zo'n stukje Italië in huis. Eccezionale! 

 

 

 

 

 

Please reload

Please reload

RSS Feed

Ik voel mij altijd ontzettend vereerd als je een van mijn recepten hebt uitgeprobeerd. Deel jouw creatie met mij via social media en vergeet vooral niet even te (hash)taggen.

Instagram @ouiouiamour 

Facebook OuiOui LasVega // @ouiouilasvega #ouiouilasvega

Spelfout ontdekt? Mission accomplished. Bedankt voor het aandachtig lezen van deze blog. Laat je wel even weten welke fout je hebt gespot middels een mailtje? Enjoy, your day!

Vind je deze blogpost leuk? Laat het andere
weten!
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now