© 2015 by Ouiouiamour. 

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

PittigPowerPumpkinPassie-ontbijtje!

January 3, 2016

De vier P’s! En nee, niet de 4 P’s van marketing dit keer. Vandaag geniet ik samen met mijn vriend van onze laatste dag voor wij weer terug stappen in onze alledaagse routine van werk, school en sport.

 

Na een fijne kerst en een gezellige jaarwisseling is ons slaapritme iets door de war geschopt en slaap ik iets langer dan normaal. Vanochtend stapte ik (tot mijn eigen verbazing) wederom pas om half elf uit bed.

 

Vandaag staat in het tekenen van de kerstboom opruimen, wat huishoudelijke taken uitvoeren, alvast voorbereidingen treffen voor onze school-/werk week en ergens tussendoor een beetje relaxen. Het lijkt erop dat wij vandaag uren te kort gaan komen. Maar oké, bij zo’n dag als vandaag waar je de ochtend eigenlijk al zo goed als kwijt bent hoort naar mijn mening een stevig ontbijt die meteen door kan gaan voor de lunch.

 

Mijn vriend is er inmiddels aan gewend dat wij s ‘weekends het gewone brood laten liggen en speciale ontbijtjes voor elkaar maken. Vandaag is het mijn beurt.

 

 

 

Nu is koken mijn allergrootste passie en ben ik groot voorstander van verse producten. Maar ik weet ook welke producten je prima kant-en-klaar kan kopen zonder dat het smaak of kwaliteit verliest! Dit recept heeft een level van ‘een kind kan de was doen!’, maar dat hoef je natuurlijk niemand te vertellen ;).

 

Zoals jullie weten breng ik graag tijd buiten de deur door in leuke cafeetjes en restaurantjes. Sinds een tijdje zijn wij weer een eigenzinnig leuk zaakje rijker in Middelburg: Robuust. Deze winter heb ik er een aantal keer gegeten en gedronken en ben ik een beetje fan geworden. De soepen zijn hier altijd een feestje maar die goed gevulde boterhammen… en die Pumkin Spice Latte… doen het ‘m toch wel!

 

Vandaag was Robuust mijn inspiratiebron voor mijn eigen enige echte PittigPowerPumpkinPassie-ontbijtje. Lijkt het jou leuk om dit thuis ook op tafel te zetten? Als ontbijt, lunch of in ons geval beide? Dan verklap ik je nu met liefde mijn boodschappenlijstje!

 

Benodigdheden:

Vers ambachtelijk brood (Mini Passiebrood, AH)

Mango chutney (Patak’s Mango chutney, AH)

Plakken Oude kaas (Bijvoorbeeld 48+ AH kaas)

Pittige Humus  (Bijvoorbeeld versafdeling AH)

Gegrilde groenten (Voorverpakt AH)

Wasabi sla (Exclusief bij AH)

Verse melk (200ml per persoon)

Pumkin Spice (Buisman Coffee House)

 

Oven

2 grote dinerborden

2 mokken

 

Bereidingswijze:

Snijdt het brood in plakken van ongeveer 2cm bij een groot brood en reken 2 sneetjes per persoon of gebruik 4 sneetjes van het voorgesneden Mini Passiebrood van Albert Heijn.

 

Zet de oven aan op 180 graden en leg de sneetjes brood op het rooster in de oven. Keer na vijf minuten om en laat het brood nog vijf minuten in de over knapperig worden. Indien jouw oven wat langer de tijd nodig heeft plak je er nog een paar minuutjes aan vast.

 

Zodra het brood een beetje krokant aanvoelt mogen ze op het bord. Garneer met wat plukjes wasabi sla. Met de bolle kant van een theelepel breng je royaal de humus aan op 1 grote boterham of 2 kleintjes. Op het overige brood verdeel je met een andere lepel de mangochutney.

 

Op de mangochutney mag de oude kaas en op de humus leg je wat grofgesneden grillgroentes zoals paprika in 2 kleuren, courgette en wortel. Drapeer het een beetje over elkaar heen en mix de verschillende kleuren.

 

Verwarm per persoon 200ml melk in een pannetje of een mok op 900 watt a 2 minuten in de magnetron. Leeg vervolgens 1 zakje Pumkin Spice per persoon in een mok en schenk de melk al roerend op.

 

Jij bent klaar om jezelf en iedereen bij jou aan de ontbijttafel te verassen met een ontzettend lekker, gezond, vernieuwend, easy ontbijtje!

 

Stuur jij mij een fotootje als het is gelukt?

 

Liefs,

OuiOui

 

 

 

 

Please reload

Please reload

RSS Feed

Ik voel mij altijd ontzettend vereerd als je een van mijn recepten hebt uitgeprobeerd. Deel jouw creatie met mij via social media en vergeet vooral niet even te (hash)taggen.

Instagram @ouiouiamour 

Facebook OuiOui LasVega // @ouiouilasvega #ouiouilasvega

Spelfout ontdekt? Mission accomplished. Bedankt voor het aandachtig lezen van deze blog. Laat je wel even weten welke fout je hebt gespot middels een mailtje? Enjoy, your day!

Vind je deze blogpost leuk? Laat het andere
weten!
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now