© 2015 by Ouiouiamour. 

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

Tromgetruffel... Meatlover, I dare you!

February 25, 2016

Inmiddels heb ik al wat verschillende broodjes hamburger op tafel gezet en leuke combinaties bedacht. Vandaag daag ik alle vleeseters uit zich te laten verassen door mijn nieuwe recept!

 

 

Men neme (op basis van 2 personen)

3 lente-uitjes

1/2 bak champignons

2 vegatarische hamburges (AH)

2 kleine turkse broodjes (Émte)

1 courgette

1 komkommer

1 plak jong belegen kaas

1/2 zakje mediteriaanse aardappelpartjes (AH)

Jean Bâton truffelmayonaise

Tomatenketchup

Sla melange

Tijm

Chilipoeder

Peper

Zout

Olijfolie

 

Grote koekenpan

Oven 

Bakpapier

 

Bereiding

Als eerste verhit je de koekenpan met een flinke scheut olijfolie op middenhoog vuur. Wanneer de olie warm is voeg je de zak aardappeltjes toe. Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de aardappels met rust en keer ze om de zoveel minuten een paar keer om met de spatel.

 

Was de courgette en snijd deze in gelijke plakken van circa 0.5 centimeter. Verdeel de plakken over een rooster op een velletje bakpapier. Besprenkel vervolgens met olijfolie (laat ze niet verzuipen) en kruid naar eigen wens met tijm, chilipoeder, peper en zout. Schuif het rooster de oven in.

 

Maak een halve bak champignons en 3 lente-uien schoon. Alles mag in dunne plakjes worden gesneden. Schep de aardappels nog een keer door. Pak nog een velletje bakpapier en halveer deze in de breedte. Verfrommel tot een propje. Kies twee leuke glazen of bakjes uit en bekleed deze ieder met een velletje van het verfrommelde bakpapier. Staat gezellig he?

 

Nu mogen intussen de courgetteplakjes in de oven eenmaal worden omgekeerd. Ik doe dit snel met m'n vingers maar als die van jou niet zo hittebestendig zijn adviseer ik een tang. Maak een beetje plaats voor de twee Turkse minibroodjes en doe ze samen in de oven.

 

De aardappeltjes zijn inmiddels goudbruin, vul je glazen of bakjes hiermee. Indien nodig voeg je weer wat olijfolie toe in de pan en zijn de champignons aan de beurt. Leg ook de twee burgers in de pan. Na circa 1,5 minuut mag de lente-ui in de pan en kunnen de burgers worden omgedraaid. Halveer een plak kaas en leg elke helft op een hamburger. Was en snijd de komkommer door de helft. Schil de komkommer. Maak nu lange linten met een dunschiller.

 

De broodjes mogen uit de oven. Halveer deze en smeer de onderkant in met een theelepel truffelmayonaise. Vervolgens mag er een handje sla melange op de mayonaise. Smeer het kapje van het brood in met een beetje ketchup. Nu kan het vuur onder de pan uit en mogen de burgers op het bedje sla. Verdeel het champignon- met uimengsel hier overheen. Drapeer de komkommerlinten hier overheen. Haal de courgetteplakjes uit de over. Leg circa drie plakjes overlappend over de komkommer heen. Kapje van het Turks brood erop en klaaaaar!

 

Laat je me weten of het lekker is?

 

Liefs,

Ouioui

 

Please reload

Please reload

RSS Feed

Ik voel mij altijd ontzettend vereerd als je een van mijn recepten hebt uitgeprobeerd. Deel jouw creatie met mij via social media en vergeet vooral niet even te (hash)taggen.

Instagram @ouiouiamour 

Facebook OuiOui LasVega // @ouiouilasvega #ouiouilasvega

Spelfout ontdekt? Mission accomplished. Bedankt voor het aandachtig lezen van deze blog. Laat je wel even weten welke fout je hebt gespot middels een mailtje? Enjoy, your day!

Vind je deze blogpost leuk? Laat het andere
weten!
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now