© 2015 by Ouiouiamour. 

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

Cheese chock!

March 1, 2016

Afgelopen weekend had ik het rijk alleen! Dus om zondag niet vereenzaamd op de bank door te brengen besloot ik te gaan bakken! Ik heb zelf nog nooit een cheesecake gemaakt zonder een pakje. Dit leek mij dus een leuke uitdaging. Aangezien wij normaal gesproken maar met z'n tweetjes zijn heb ik een mini-bakvorm. Dus mocht je dit recept gaan maken, verdubbel dan de ingredienten wanneer je bakblik een diameter heeft van 20cm of meer.

 

 

Ingredienten (op basis van een kleine taartvorm)

400 gr Monchou (verse roomkaas)

2 eieren

boter

170 gr fijne kristalsuiker

200 gr chocolade koekjes. (ik gebruik Verkade melkchocolade)

200 gr chocolade om te smelten (Chocodip Dr.Oetker)

 

Keukenmachine

Taartvorm

Bakpapier

Oven

Magnetron

 

 

Verwarm de oven alvast voor op 170 graden. Bekleed het taartblik met bakpapier op de bodem en vet de randen in met boter. Breek de koekjes in grove stukken en voeg toe aan de keukenmachine. FIjnmalen. Voeg ongeveer 50 gram boter toe en mix opnieuw. Bekleed met dit mengsel de bodem van het taartblik en bak 5 minuten in de oven op 170 graden. Laat afkoelen buiten de oven.

 

 

Voeg de roomkaas (Monchou) samen met de kristalsuiker in een hoge beslagkom en mix dit door elkaar. Voeg een voor een de eieren toe. Houdt een paar lepels apart in een andere kom. Smelt nu de chocolade. Ik heb gekozen voor de chocodip van Dr.Oetker, kan haast niet misgaan! Huppakee in de magnetron en indien nodig de stappen op de verpakking herhalen. Voeg naar wens een hoeveelheid toe aan het Monchoumengsel.. Spatel door. Stort het mengsel over de bodem en verdeel egaal. Nu is het apart gehouden mengsel aan de beurt. Verdeel het mengsel in dotjes over de taart en maak krullen met een satéprikker. 

 

Bak de taart circa in 1 uur af in de oven. Niet te vaak de deur opentrekken! Enkel om te kijken of de taart klaar is door eventjes te prikken met een satéprikker. Wanneer de satéprikker er zo goed als schoon uitkomt is het gaar. Zet de oven uit en laat de taart verder afkoelen in de oven met de deur dicht. Laat vervolgens verder afkoelen in de koelkast voor een klein uurtje.

 

Smakelijk!

 

 

 

 

Please reload

Please reload

RSS Feed

Ik voel mij altijd ontzettend vereerd als je een van mijn recepten hebt uitgeprobeerd. Deel jouw creatie met mij via social media en vergeet vooral niet even te (hash)taggen.

Instagram @ouiouiamour 

Facebook OuiOui LasVega // @ouiouilasvega #ouiouilasvega

Spelfout ontdekt? Mission accomplished. Bedankt voor het aandachtig lezen van deze blog. Laat je wel even weten welke fout je hebt gespot middels een mailtje? Enjoy, your day!

Vind je deze blogpost leuk? Laat het andere
weten!
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now