© 2015 by Ouiouiamour. 

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

ON REVIEW : Anna Nooshin

June 16, 2016

 

Bam! Uitgelezen. Het tweede boek van mijn favoriete Nederlandse blogger: Anna Nooshin, getiteld ‘On Life’. Het kostte mij slechts twee dagen om dit nieuwe boek te verslinden. Het ging zo snel dat ik zou wensen dat ik het weer zou kunnen ‘’onlezen’’ om er vervolgens wat zuiniger op te zijn.  Benieuwd wat ik van haar beide boeken vind? Keep on reading, baby!

 

 

 

 

 

 

ON TOP

Vormgeeftechnisch? Heerlijk. Formaat? Adorable. Dit boek komt in een hardcover en blijft daardoor lang mooi. Een écht koffietafelboek die na het lezen geheel tot zijn recht komt op een stylish bureau of bijzettafeltje.

 

Het boek telt 222 pagina’s en is geschreven in een super vriendelijke en persoonlijke noot. Ik heb écht het idee dat ik Anna nu een stukje beter ken en dat is best een gek idee. Nieuwsgierig of jullie dit herkennen: Bij mij zijn fotopagina’s in een boek als de minichocolaatjes tussen je hagelslag. Wanneer ik al kan zien dat er een foto aankomt kan ik mij nauwelijks beheersen om niet even te spieken. Net zoals ik met de punt van m’n mes de chocolaatjes er alvast tussen uit wil peuteren. Dit boek telt heel veel van deze momentjes!

 

Anna neemt je mee op een reis door haar leven, hoe ze in Nederland terecht kwam, waar ze allemaal heeft gewoond, wat ze wereldwijd heeft gezien om tot slot inhoudelijk in te gaan op haar online magazine NSMBL en hoe ze is gekomen tot waar ze nu is. Dit allemaal ondersteund met prachtig beeldmateriaal.

 

Anna’s verhaal is echt door vrouw, voor vrouw geschreven maar toch kan je er als ambitieuze (startende) blogger, of je nou man bent of niet, heel veel leuke tips en motivatie halen uit On Top.

 

Dus: Geïnteresseerd in mode, bloggen, voor jezelf beginnen of de bloedmooie Anna herself?  Haal dan zeker dit boek in huis.

 

ON LIFE

Wat fijn dat ik niet 3 jaar heb moeten wachten tot boek twee. Ik houd er wel van wanneer het tempo er lekker in zit. Anna’s eerste boek vroeg meteen om meer.

 

Dit is een heel klein compact boekje, in dezelfde stijl vormgegeven als On Top maar ditmaal kleurrijker. Het formaat ligt prettig in je handen, maar als ik eerlijk ben? Ik ben een beetje autistisch als het aankomt op dingen die voor mijn gevoel bij elkaar horen. Ik had dit boekje graag in hetzelfde formaat gezien, zodat het gelijk is aan ON TOP. Ook is het boek deze keer uitgevoerd in een softcover wat maakt dat het minder lang mooi blijft en de kaft op de hoekjes gaat krullen. Hardcover heeft écht mijn voorkeur, daar waar ik na het lezen de boeken opneem als accessoires in huis.

 

ON LIFE telt 157 bladzijdes, is in dezelfde herkenbare en persoonlijke stijl geschreven maar gaat dit maal nog dieper in op Anna als persoon. Het feit dat zij zich zo openstelt en allerlei persoonlijke dingen met je durft de delen maakt dit boek wederom een must-read.

 

In dit boek staan interviews met mensen die het dichts bij Anna staan centraal. Is ze veranderd, wat zijn haar leuke en minder leuke eigenschappen, en wat is hun relatie tot elkaar? Dit wordt weer ondersteund met beeldmateriaal, maar ditmaal uit de privéverzameling poloraids van Anna. Die hebben we dus nog nooit eerder kunnen zien!

 

Je leest het boek makkelijk weg, echter ontbreekt het mij toch wel aan 1 dingetje: De interviews zijn letterlijk geschreven in vraag en antwoord en hierbij mis ik soms Anna’s reactie op hen. Na elk antwoord volgt namelijk direct een nieuwe vraag, die meestal losstaat van de vorige. Tikkeltje jammer! Toch doet het aan het eind weinig af aan mijn mening over dit tweede boek.  

 

Zeker als je het eerste boek in huis hebt, raad ik je ook aan deze te gaan lezen. Het is een soort verdieping op sommige verhalen in ON TOP en het laat zien dat ook Anna Nooshin gewoon een jonge vrouw is met al haar ‘flaws’ en heerlijkheden. Stiekem is ze niet zo onbereikbaar zoals je misschien zou denken. En ik? Ik zit weer boordevol inspiratie en goede moed mijn dromen waar te maken.

 

Liefs,

Ouioui

 

P.s. Om spoilers te voorkomen heb ik geen inhoudelijke foto's geplaatst!

Please reload

Please reload

RSS Feed

Ik voel mij altijd ontzettend vereerd als je een van mijn recepten hebt uitgeprobeerd. Deel jouw creatie met mij via social media en vergeet vooral niet even te (hash)taggen.

Instagram @ouiouiamour 

Facebook OuiOui LasVega // @ouiouilasvega #ouiouilasvega

Spelfout ontdekt? Mission accomplished. Bedankt voor het aandachtig lezen van deze blog. Laat je wel even weten welke fout je hebt gespot middels een mailtje? Enjoy, your day!

Vind je deze blogpost leuk? Laat het andere
weten!
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now