© 2015 by Ouiouiamour. 

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

Powersmoothie | Jar 1

July 6, 2016

Een van de gezonde lekkernijen die ik deze week maakte is deze smakelijke smoothie. Als vegetariër kan ik sommige vitamines extra goed gebruiken en daarnaast is het altijd fijn als je je dagelijkse dosis op deze manier binnenkrijgt.

 

Geïnspireerd op het kookboek ‘Good Food ontwikkelde ik deze smoothie met ingrediënten die ik nog in huis had. Probeer dit zeker zelf een keertje uit en laat mij weten wat je er van vindt!

 

 

 

Ingrediënten (2 grote smoothies)

Half doosje zomerfruit (diepvries)

1 (bio) banaan

½ klein glas water

1 flinke hand verse (bio) basilicumblaadjes

1 glas Roos Vice Ferro aangelengd met water

Optioneel, (bio) kokossnippers

 

Blender (Of keukenmachine met soortgelijke functie)

Grote glazen

 

Gebruik een blender met icecrusher of een keukenmachine waarvan de messen scherp genoeg zijn om diepvriesfruit te crushen, ik voorkom graag dat je ongelukken maakt in de keuken.

 

Schil de banaan, breek door drie en voeg toe aan je keukenmachine. Stort hier bovenop een half doosje bevroren zomerfruit. Pluk en was een handje aan basilicumblaadjes en voeg toe. Schenk het water en een halve glas van de Roos Vicee Ferro bij het geheel. Blend away honey!

 

Ik heb de smoothie aardig lang geblend zodat bijna alle harde stukjes verdwenen zijn. Vervolgens giet je het uit in twee glazen. Schenk en verdeel de rest van de Roos Vicee bij tot het randje. Sturb not shake, rietje erin, et voila!

 

Een banaan wordt onterecht veel te snel aangezien als slecht fruit en dat is jammer. Bananen bevatten namelijk relatief veel kalium die bijdragen aan de regeling van je zenuwstelstel en bloeddruk. Verder haal je er mineralen en vitamines uit als ijzer, zink, vitamine C en foliumzuur. Deze fruitsoort geeft je een energie-kick, perfect om de dag mee te starten dus.

 

Zomerfruit en met name aardbeien en frambozen zijn vaak de duurdere fruitsoorten in de supermarkt. Probeer daarom eens de diepvriesvariant, aanzienlijk goedkoper. Goed om te weten is dat het fruit uit de diepvries soms nog een betere koop is dan dit je dit bij de ‘vers’-afdeling meeneemt. In tegenstelling tot vers fruit dat soms al weken onderweg is geweest, wordt diepvriesfruit direct na de pluk ingevroren waardoor de vitamines en smaak langer blijven behouden.

 

Basilicum bevat ook mineralen en wanneer je hiervan een flinke hand vol neemt (100gr) krijg je zo’n gemiddeld 160 mg aan calcium en 3,2 mg aan ijzer binnen. Dit is 7,5% van je dagelijkse behoefte. Daarnaast bevat basilicum heel veel kalium, magnesium en mangaan. Dit plantje staat bekent om haar geneeskracht en wordt al sinds vroeger gebruikt bij huidproblemen, verkoudheid en hoofdpijn. Inmiddels zijn deze ook wetenschappelijk verklaard! Hup, om zo’n plantje dus.

 

Als vegetariër maak je verhoogde kans op een vitamine B12 tekort met als gevolg dat je bloedarmoede, vermoeidheid, stemmingswisselingen en prikkelbaarheid kan hebben. Ook ik kreeg te maken met een aantal van deze symptomen en bleek een ontzettend te kort aan B12 te hebben. Het is daardoor extra belangrijk om op je voeding te letten en regelmatig producten met veel ijzer te nuttigen.

 

Naast dat ik het erg lekker vindt drink ik dus met regelmaat een glas Roos Vicee Ferro. Ferro bevat een ijzer dat snel in het bloed wordt opgenomen en is rijk aan vitamine C dat op haar beurt weer zorg draagt voor een goede ijzeropname. Extra belangrijk wanneer je zwanger bent, veel sport of vegetarisch bent.

 

Daarnaast at ik de bananenpannenkoekjes uit mijn nieuw gekregen kookboek Good Food, met kaneel en kokossnippers. Kaneel stabiliseert de bloedsuikerspiegel, je kan het maar binnen hebben.

 

Zo, verzin jij nu maar eens een reden om mijn smoothie niet uit te proberen!

 

Liefs,

Xox

 

 

Gebruikte bronnen:

https://www.devoedzamekeuken.nl/basilicum/

http://www.roosvicee.nl/nl-nl/products/producten/c-siroop-fruitkracht-ferro

Kookboek ‘Good Food’ van Laurianne Ruhe

Please reload

Please reload

RSS Feed

Ik voel mij altijd ontzettend vereerd als je een van mijn recepten hebt uitgeprobeerd. Deel jouw creatie met mij via social media en vergeet vooral niet even te (hash)taggen.

Instagram @ouiouiamour 

Facebook OuiOui LasVega // @ouiouilasvega #ouiouilasvega

Spelfout ontdekt? Mission accomplished. Bedankt voor het aandachtig lezen van deze blog. Laat je wel even weten welke fout je hebt gespot middels een mailtje? Enjoy, your day!

Vind je deze blogpost leuk? Laat het andere
weten!
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now