© 2015 by Ouiouiamour. 

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

Open lasagne #groenemaandag

March 27, 2017

Er is momenteel een toffe beweging gaande: groene maandag. Hier staat een maaltijd zonder vlees of vis centraal. Speciaal in het leven geroepen om te bewijzen dat een dagje zonder écht niet zo vervelend is en juist heel erg gezond kan zijn. It's all about the balance. Nu ben ik een beetje een cheater want bij mij is elke dag groen omdat ik geen vis en vlees eet. Maar ik woon niet alleen en heb te maken met een heuse carnivoor in huis. Inmiddels eet hij regelmatig vegetarisch mee en gooi ik dus alles in de strijd om te bewijzen dat het écht heel lekker kan zijn. Dit keer een makkelijk lasagne op het menu.

 

 

Voor circa vier personen

16 snoeptomaatjes

1 zak verse bladspinazie

200 gram champignons

3 rode uien

4 tl gedroogde tijm

Handjevol verse basillicum

Peper naar smaak

1 pak verse lasagnebladen uit de koeling (AH)

1 bakje Paturain knoflook fijne kruiden

200 gr créme fraiche

1 zakje geraspte pittige kaas

olijfolie extra vierge

 

Grote koekenpan of hapjespan

Kookpan

Rooster met bakpapier

Oven, voorverwarmd op 180c

Snijplank

Scherp mesje

 

Begin met het wassen van de groenten en het voorverwarmen van de oven op 180 graden. Snij de tomaatjes met een scherp mesje in dunne plakjes (hoe scherper je mes, hoe minder druk je op de tomaat hoeft te leggen). Doe dit ook met de champignons en rode ui. 

 

Zet een grote kookpan met ruim water op en verhit de koekenpan op het vuur met de olijfolie. Fruit de ui 2 minuutjes aan en voeg de overige groente behalve de tomaatjes toe. Bak deze circa 2 minuutjes mee. Voeg de spinazie in etappes toe zodat het makkelijker kan slinken.

 

Voeg aan het groentemengsel de volledige inhoud van het bakje Paturain toe, samen met de crème fraiche en zet het vuur laag. Schep regelmatig om en schep de tomaatjes erbij. Tot slot peper naar eigen smaak, alles doorscheppen en het vuur uit zetten.

 

Wanneer het water kookt mogen de verse lasagne bladen worden toegevoegd. Kook deze af zoals aangegeven op de verpakking, in ieder geval al dente (beetgaar). Direct afgieten en kort afspoelen met koud water om plakken te voorkomen. Houd het deksel er nog even op tot je gaat opdienen.

 

 

Leg vier lasagnebladen uit de pan op het rooster en beleg deze rijkelijk met kaas en gedroogde tijm. Laat de kaas op de lasagnebladen smelten in de oven. Houd ze goed in de gaten, de lasagnebladen worden langs de randen krokant en té krokant is uiteraard niet lekker.

 

Zet ondertussen de saus nog eventjes aan op laag vuur om opnieuw te verwarmen. Begin met een blanco plak lasagne op het bord en strijk hier ongeveer twee eetlepels van de saus over uit. herhaal deze stap nog twee keer. Scheur over de laatste laag saus wat verse basillicum en top af met een lasagneblad uit de oven. Voilà, aanschouw hier je vegetarische open lasagne. 

 

See you! X

Ouioui

 

 

 

Ik voel mij altijd ontzettend vereerd als je een van mijn recepten hebt uitgeprobeerd. Deel jouw creatie met mij via social media en vergeet vooral niet even te (hash)taggen.

Instagram @ouiouiamour Facebook Oui Oui Las Vega // @ouiouilasvega #ouiouilasvega

 

 

 

Please reload

Please reload

RSS Feed

Ik voel mij altijd ontzettend vereerd als je een van mijn recepten hebt uitgeprobeerd. Deel jouw creatie met mij via social media en vergeet vooral niet even te (hash)taggen.

Instagram @ouiouiamour 

Facebook OuiOui LasVega // @ouiouilasvega #ouiouilasvega

Spelfout ontdekt? Mission accomplished. Bedankt voor het aandachtig lezen van deze blog. Laat je wel even weten welke fout je hebt gespot middels een mailtje? Enjoy, your day!

Vind je deze blogpost leuk? Laat het andere
weten!
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now