© 2015 by Ouiouiamour. 

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

Geitenkaas lolly's

August 13, 2017

Eens per maand vindt de eetclub plaats. Mocht je het hebben gemist: De eetclub is een initiatief van Oui Oui Las Vega en StyledbyTarena. Het vormen van een eetclub waar je rouleert van keukentafel en deelnemers. De enige voorwaarden? Je houdt van koken, eten en gezelligheid.

 

 Het thema Spaanse tapas was een van de eerste edities. Level? Uitdagend! Waarom? Nou, dit keer waren er drie eetwensen om rekening mee te houden, namelijk glutenvrij, lactosevrij en vegetarisch.

 

Prima, dat gaan we doen. Zo ontstond mijn recept voor de geitenkaas lolly's. Lucky me, ze vielen in de smaak. En precies om die reden deel ik graag met jullie het recept. Ik heb ze zowel met als zonder vlees gemaakt.

 

Voor zes geitenkaas lolly's:

Geitenkaas naturel (bvb van AH)

Luxe notenmix, het liefst vers van de markt

6 verse frambozen

3 plakken Serrano ham

3 eetlepels balsamicocréme

3 papieren rietjes

 

Keukenmachine (optioneel)

Staafmixer (optioneel)

Plat bord

Vershoudfolie

Schaar

 

Ik heb op de markt een zakje vers gezouten notenmix gehaald maar die van de supermarkt zijn uiteraard ook prima. Maal ongeveer vier tot zes eetlepels van deze mix fijn. Grove stukjes ertussen zijn niet erg, dat geeft het een lekkere bite. Werk vooral op je gevoel. Zet de noten opzij in een kommetje.

 

Mix in een andere kom 6 plakjes geitenkaas met de serrano ham en balsamicocréme. Schep het nog even door het is namelijk een lekkere plakkerige bedoeling, Was vervolgens de frambozen met beleid schoon en bevochtig je handen een beetje.

 

Rolling, rolling, rolling. Bekleed de framboos met het geitenkaasmengsel en doe dit rijkelijk. Plak indien nodig wat extra van het mengsel erbij en rol tussen je handpalmen tot een mooie bal ter grootte van een bitterbal. Rol deze bal vervolgens een paar keer door de fijn gehakte noten totdat de geitenkaas zo goed als helemaal is ingepakt. Laat 'm rusten op een bord en herhaal deze handelingen met de rest van de frambozen. Vervolgens mogen ze afgedekt met vershoudfolie de koelkast in voor minimaal een uurtje.

 

 

Doordat je ze even wegzet in de koelkast worden ze wat steviger. So, don't be hasty wanneer je deze stap overslaat  vallen ze geheid van hun stokje. Als ze uit de koelkast mogen is het tijd om de papieren rietjes doormidden te knippen. Nu heb je zes lollystokjes. Prik deze met beleid in de geitenkaas balletjes. Het is soms even zoeken naar een plekje waar je niet door de ham heen moet prikken maar extra leuk als het je is gelukt. Wedden dat je de show steelt met dit hapje?

 

 

Please reload

Please reload

RSS Feed

Ik voel mij altijd ontzettend vereerd als je een van mijn recepten hebt uitgeprobeerd. Deel jouw creatie met mij via social media en vergeet vooral niet even te (hash)taggen.

Instagram @ouiouiamour 

Facebook OuiOui LasVega // @ouiouilasvega #ouiouilasvega

Spelfout ontdekt? Mission accomplished. Bedankt voor het aandachtig lezen van deze blog. Laat je wel even weten welke fout je hebt gespot middels een mailtje? Enjoy, your day!

Vind je deze blogpost leuk? Laat het andere
weten!
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now