© 2015 by Ouiouiamour. 

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

Lady en de Vegabond spaghetti

August 25, 2017

Vind jij Lady en de Vagebond ook een van de leukste (oude) Disney-films? Ik wel. Vooral wanneer ze zo romantisch de spaghetti met ballen gaan delen. Gek... want eigenlijk eet ik niet zo graag rode pastasaus. Laat staan gehaktballetjes!

 

Vandaag is zo'n dag met heel veel to-d0 dingen en te weinig uren in een dag. Onder een snelle hap verstaan wij thuis een ''simpel'' pasta'tje. Omdat ik dus niet zo dol ben op rode sauzen is het meestal een variërende witte roomsaus maar daar heb ik vandaag geen trek in. Daarom waag ik mij toch nog een keer aan de rode pastasaus.

 

Ik presenteer u: Mijn vega-variant op de Lady en de Vagebond spaghetti met rode saus en balletjes. Ik kan vanaf nu niet langer bedenken waarom ik rode pastasaus nog wil ontwijken en hoop dat jij net zo enthousiast raakt als dat ik ben.

 

Benodigdheden

Volkoren spaghetti

Blikje tomatenpuree

Blikje tomatenblokjes

2 tomaten

2 sjalotten

1 citroen

1 tl gedroogde tijm

1 handvol verse basillicum

1 fijngesneden knoflookteen

4 el Parano strooikaas

Flinke scheut kookroom

1 pakje Garden Gourmet groenteballetjes

 

Rasp

Kookpan

Koekenpan

Snijplank

 

Zet de kookpan met ruim water op hoog vuur. Was de tomaten en snij in blokjes. Snipper de sjalotten. Verhit olijfolie in de koekenpan. Voeg de tomaten, sjalotten, groenteballetjes en de knoflook toe in de koekenpan en bak ongeveer 2 minuten op middelhoog vuur. De gehele inhoud van de tomatenpuree mag samen met de tomatenblokjes in de koekenpan. Schep dit met regelmaat door.

 

Wanneer het water kookt kun je de spaghetti volgens de verpakking beetgaar koken. Was de citroen en rasp een helft hiervan boven de tomatensaus. Knijp vervolgens een halve citroen uit boven de saus (vang de pitjes op). Zorg dat je de spaghetti heel goed afgiet en bewaar deze nog even in de pan met het deksel erop. 

 

 

Maak de pastasaus af met een scheut kookroom en voeg na het doorscheppen een handjevol basilicum toe. Laat nog 1 minuutje op het vuur staan en zet het daarna uit.

 

Ready to serve! Verdeel de spaghetti over de borden en schep hier rijkelijk de rode saus overheen. Garneer af met de strooikaas en eventueel een basilicumblaadje.

 

Bon appétit!

 

 

Please reload

Please reload

RSS Feed

Ik voel mij altijd ontzettend vereerd als je een van mijn recepten hebt uitgeprobeerd. Deel jouw creatie met mij via social media en vergeet vooral niet even te (hash)taggen.

Instagram @ouiouiamour 

Facebook OuiOui LasVega // @ouiouilasvega #ouiouilasvega

Spelfout ontdekt? Mission accomplished. Bedankt voor het aandachtig lezen van deze blog. Laat je wel even weten welke fout je hebt gespot middels een mailtje? Enjoy, your day!

Vind je deze blogpost leuk? Laat het andere
weten!
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now