© 2015 by Ouiouiamour. 

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

En dan... pluk de gezelligheid!

September 29, 2017

Vandaag stap ik spontaan binnen bij de nieuwe brasserie van Pluk de Dag in Middelburg. Kort geleden is deze bekende Middelburgse bloemenzaak verhuisd. Zij hebben al lang bewezen over een paar goede groene vingers te beschikken maar hoe zit het met de smaak op de tong? 

Je stapt binnen in een relatief donkere ruimte en kunt kiezen voor een tweetje, een grote lange tafel of plekje aan het raam of een knus hoekje achterin de brasserie. Het is sfeervol ingericht, kijk maar eens naar de foto's. Er is zoveel te zien... Ik heb maar een aantal plekken waar het voelt als thuiskomen. Warm, gezellig en gemoedelijk. Ik denk dat vanaf vandaag deze brasserie tot dit selecte groepje behoort.

 De lunchkaart is eenvoudig maar belooft kwaliteit. Dagvers bereide producten, koffie van De Zeeuwse Branding en taart uit eigen keuken. De soep van de dag is dit keer pompoen, samen met een tosti geitenkaas met walnoot en honing en een groentetaartje on the side wisselen we van bordjes.

 

De soep wordt geserveerd met vers dik brood en een grote klont roomboter. Heerlijk, want op roomboter moet je nooit bezuinigen. De groentetaart is ook al zo'n feestje. Een bescheiden stukje maar geserveerd met groen en een zachte zoete twist in het taartje zelf. De tosti komt op grof brood en is mild van smaak. Alles fietste er in een keer in. Ik ben enthousiast. Echt enthousiast. Een leuk detail? Het lekkers bij de koffie komt ook uit eigen keuken. Momenteel is dat kleffe boluscake. Een gelukmakertje, ook mogelijk om mee te nemen voor thuis. Erg belangrijk: de kaart is zeer geschikt voor vega-foodies en biedt meerdere opties zonder vlees en vis.

De brasserie leent zich perfect om een dagje winkelen compleet te maken, er even tussenuit te gaan of met je laptop in #workmode te gaan zitten . Ze beschikken over een Free WiFi verbinding, ideaal als je met regelmaat buiten de deur werkt, net als ik.

Nu de herfst is aangebroken en de donkere dagen niet meer te vermijden zijn kan dit plekje zomaar je nieuwe favoriet zijn om even op te warmen. Laat je weten wat jij er van vindt? Alvast even voorgluren? Bekijk dan de website van Pluk de Dag hier

 

Liefs,

Ouioui

Please reload

Please reload

RSS Feed

Ik voel mij altijd ontzettend vereerd als je een van mijn recepten hebt uitgeprobeerd. Deel jouw creatie met mij via social media en vergeet vooral niet even te (hash)taggen.

Instagram @ouiouiamour 

Facebook OuiOui LasVega // @ouiouilasvega #ouiouilasvega

Spelfout ontdekt? Mission accomplished. Bedankt voor het aandachtig lezen van deze blog. Laat je wel even weten welke fout je hebt gespot middels een mailtje? Enjoy, your day!

Vind je deze blogpost leuk? Laat het andere
weten!
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now