© 2015 by Ouiouiamour. 

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

Hotspot! Restaurant de Gouden Bock

January 16, 2018

Het weekend begon goed met een diner voor foodbloggers bij de Gouden Bock in Middelburg. Het restaurant bestaat namelijk 15 jaar en dat was voor chef Martijn en gastvrouw Michelle dé reden voor een feestje. Geef ze is ongelijk. Voordat ik jullie alles ga voortellen over de avond, het eten en mijn Veggie-proof oordeel is er nog iets dat ik jullie graag wil vertellen...

Als ik even voor mijzelf mag spreken: Wanneer ik besluit uiteten te gaan wil ik gepamperd, verrast, verwend en tot slot ontzorgt worden. Want hey, een bord lekker eten kan ik zelf ook op tafel zetten. Het zit 'm in het stukje beleving en sfeer dat ik verwacht te proeven als ik buitenshuis aan tafel schuif. Ik kan je alvast verklappen dat dit bij de Gouden Bock wel gebakken zit. Waarom ik dat vind? Dat ga ik je nu met liefde vertellen.

 

 Michelle of iemand van het net zo hartelijke personeel begeleidt je naar de tafel en vraagt alvast of je wat te drinken lust. Cava, wijn? Ik start met een Cava, het is tenslotte een feestje. De ambiance van het restaurant voelt ongedwongen en speels door de karakteristieke details dat monumentale panden vaak kennen. Het restaurant is gevestigd in drie prachtig en met elkaar verbonden pandjes aan de Dam in Middelburg. Trapjes, hoge plafonds met balken en houten vloeren. Het ademt al de nodige sfeer uit en dat wordt alleen nog maar verder versterkt door de mensen die er werken.

 

Ter gelegenheid van het vijftienjarige bestaan is er een kaart ontwikkeld met vijftien favorieten gerechten die hier zijn geserveerd door de jaren heen. Ditmaal wat kleiner zodat je het concept 'shared dining' kan uitproberen en niets hoeft te missen. Deze kunnen echter wel hier en daar geswopt worden vanwege het feit dat hier uitsluitend met verse (lokale) producten wordt gewerkt. Het kan zomaar zijn dat je favoriete visje of wild van de kaart is verdwenen omdat deze simpelweg uitverkocht is of het seizoen ten einde is.  No worries, they got plenty of good food.

 

Ironisch, het is van oorsprong een visrestaurant en chef & eigenaar Martijn gaat met enige regelmaat jagen en verwerkt zijn vangst vervolgens in de gerechtjes. Zoals je weet eet ik geen van beide maar dat komt allemaal goed. Of toch niet?

 

Michelle, tevens partner van Martijn en mede-eigenaar vertelt vol passie over de identiteit van de zaak en dat doet ze zodanig leuk dat ook ik (als rasechte-vegatarier) aan haar lippen hang. Zo hangen bijvoorbeeld de geschoten bokkenkopjes van Martijn, zorgvuldig schoongemaakt door Michelle als een kunstwerk op een van de muren in het restaurant. Het breekt meteen het ijs wanneer ze begint te vertellen over hoe ze daar aan de muur terecht zijn gekomen en hoe zij met Martijn überhaupt zijn geland op de plek waar ze nu zijn.

 

Het brood met smeersels tot het vlees én koekje bij de koffie: alles wordt vers en zelf bereid door Martijn en zijn team. Het belooft een avond te worden vol puur en eerlijk eten. Echte smaken zonder onherkenbare show-off gerechtjes op je bord.

 

Ik neem je specifiek mee in de vega-variant van deze avond en geef je onderaan deze blog nog wat tips van bloggers die je meer kunnen vertellen over de rest. Uiteraard heb ik wél alles op de foto gezet zodat je alvast kunt gluren wat de vlees- en visgerechten inhielden. Are you ready?

 

We beginnen met een koud geel en rode biet gerechtje met romige Hollandaise saus. Ik ben sowieso dol op biet en deze viel dan ook erg in de smaak. Vooral de combinatie met de saus was voor mij nieuw en lekker. In principe is de jubileum-kaart zo ingedeeld dat elke gang 1 vega-variant kent. Kiezen zit er dus niet écht bij maar desondanks hoef je niets te kort te komen deze avond.

Hieronder nog wat foto's van vlees- en visgerechtjes die tezamen met de biet op tafel verschenen. Platte Zeeuwse Oesters 4/0, Brioche met huisgerookte zalm, gepocheerd ei & Hollandaise saus, gegrilde inktvis met witlof en citroen.

 

Vervolgens verscheen er huisgemaakt brood op tafel, met een boterstengel en goed op smaak gebrachte baba ganousch. Bij elke gang kan Michelle je een bijpassende wijn bieden met een stukje leuke achtergrondinformatie. Ook hier geldt: de wijnen die worden geschonken zijn zo puur mogelijk.

Het meest favoriete gerechtje was voor mij dit pannenkoekje met kool, shi-take en zeewier. Ofwel Okanomiyaki. Zeg je dit even een paar keer hardop? Niet te doen... ik kan je niet exact vertellen wat voor lekkers hier allemaal op lag maar ik durf je bij deze uit te dagen het eens te gaan proberen. You gonna like it!

 

Terwijl ik zat te smullen van bovenstaand pannenkoekje verschenen er nog veel meer kleurrijke gerechten op tafel. 

Onder andere escabeche (in zoutzuur gemarineerd) van pieterman, huisgemaakte ravioli van krab & krabsaus en Salade met langzaam gegaarde kalfstong met piccalilly en zee-duivel met spitskool. Tevens verschenen er ook nog bijgerechtjes op tafel waaronder een romige traditionele aardappelpuree en witlof met croutons.

 Langzaam werd het wat stiller aan tafel, want wat was het genieten. En je gelooft het bijna niet maar dit was nog steeds niet alles van wat er op tafel zou gaan verschijnen.

 

Een taartje van gepofte groente op roomboterbladerdeeg was namelijk het volgende waar ik mijn vork in mocht prikken. En even onder ons gezegd: in sommige dingen wil ik de roomboter gewoon proeven. Neem bijvoorbeeld gebakken champignons en dan op z'n Julie & Julia's. Dit was de allereerste bladerdeeg ever waar ik écht de smaak van roomboter terug zag komen. Dat is zo goddelijk lekker, dat het een erg hoog snoep-gehalte heeft. Oké, ik laat je even zien hoe dit in eerste instantie onschuldig ogende taartje er uit zag:

 

 

Er nu komt er toch echt een einde aan deze avond. Tijd voor het dessert! Citroentaart met merengue, chocoladetaart met geslagen room, crème-caramel met sorbetijs van mandarijn en Affogato al Caffé toe.

 

 Mijn persoonlijke favoriet is het chocolade- en citroentaartje. Ik ben nou eenmaal dol op taart!

 

Ik hoop dat ik je heb kunnen laten zien dat het de moeite waard is eens een diner-date te plannen bij de Gouden Bock. Of je nou van vlees, vis of vega houdt: er is voor ieder wat wils. Aan elk gerechtje wordt met passie gewerkt en dat proef je terug. Iets wat er bij mij nog op de Foodie-list staat is het binnen stappen tijdens de lunch. De lunch kent namelijk een hoop vegetarische opties en is tevens onderscheidend aan de andere lunchtentjes in het centrum van Middelburg. Je kunt hier namelijk op niveau, a la Gossip Girl, Paris-chique of gewoon wat luxer dan thuis ;) genieten van meerdere gangen lunch. Klinkt heerlijk na een wandeling in het zonnetje over het Bolwerk of langs het water, vind je niet?

 

Benieuwd hoe de andere bloggers het diner bij de Gouden Bock in Middelburg hebben ervaren? Je vindt ze hier:

 

Grillfun

Modern Day Muse

Culime.nl

Esperjoli

Indo Rotterdammert

Luukskitchen

ZeeuwZe

 

P.s. Verwacht je dat je naar huis moet rollen na zo'n geweldige avond bij de Gouden Bock? Je kunt ook een trapje naar boven en blijven logeren in de B&B! X

 

*Deze avond is tot stand gekomen in samenwerking met ZeeuwZe.nl & De Gouden Bock*

 

Please reload

Please reload

RSS Feed

Ik voel mij altijd ontzettend vereerd als je een van mijn recepten hebt uitgeprobeerd. Deel jouw creatie met mij via social media en vergeet vooral niet even te (hash)taggen.

Instagram @ouiouiamour 

Facebook OuiOui LasVega // @ouiouilasvega #ouiouilasvega

Spelfout ontdekt? Mission accomplished. Bedankt voor het aandachtig lezen van deze blog. Laat je wel even weten welke fout je hebt gespot middels een mailtje? Enjoy, your day!

Vind je deze blogpost leuk? Laat het andere
weten!
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now