© 2015 by Ouiouiamour. 

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

Tafelen tot je de zon onder ziet gaan

July 3, 2017

 

Afgelopen weekend heeft de Timmerfabriek de deuren weer geopend voor het zomer-restaurant van chef Louws en zijn team. En dat is de enige reden die ik nodig heb om te gaan kijken wat er zoal gebrouwen wordt in deze keuken.

 

Deze avond staat in het teken van vorkjes prikken op allerlei bordjes en planken. Opgedeeld in vier gangen om precies te zijn. Je hoeft dus helemaal niets te missen. Heb je speciale dieetwensen zoals ik? Geef dit bij het maken van je reservering aan en ze zorgen dat het je aan niets ontbreekt.

 

Je kunt kiezen voor een bijpassend wijnarrangement. Ben je de bob? Vraag dan de taste-variant. Dat deed ik ;). Wij kozen voor het arrangement 'Spijker', een aanrader.

 

De eerste ronde verschijnt er een plank op tafel met een kleurexplosie aan zure groentjes, dips en smeersels. Lekker in combinatie met het brood wat ook op tafel wordt neergezet. Mijn favoriet zijn toch wel de tomaatjes met 'n groen zalfje, de geitenkaascréme en de hummus met papadum. Maar om eerlijk te zijn is er niets overgebleven van de plank, het is allemaal een feestje. Hierbij dronken we een glaasje wijn uit Spanje, fris en fruitig.

 

Van Spanje gaan we door naar Zuid-Afrika, een witte wijn met citrustonen. Daarbij komt een bordje op tafel met zeebaars, zeekraal en zeesla uit Zeeland. Bekt lekker he? Was het ook. Ik kreeg een vega-variant waarbij de vis plaats maakte voor zacht gegaarde zoete aardappel. Een zoete aardappelsoep met een verassend vleugje citroen en een hamburger maar dan anders 'on the side' volgde. Het vleugje citroen bij de soep is een gevalletje van: dat had ik zelf moeten bedenken. Mijn eigen recept is bij deze dan ook aangepast. Het hamburgerbroodje is sponzig en zal je ongetwijfeld doen denken aan een bakpao. De vulling daarentegen niet. Ik at 'm vega, gevuld met stevige gekruide oesterzwammen, frisse komkommer en een ketchup waarbij ik denk sinaasappel te proeven. Ik ben dit vergeten na te vragen... dus ik ben er vooralsnog niet achter wat er exact in zit. Laat je het mij nog even weten?

 

1/4

Nu zou je denken dat we er bijna zijn maar niets is minder waar. We zijn nog maar net op de helft. Laat je dus niet verleiden tot een uitgebreide lunch of gesnaai tussendoor, daar ga je spijt van krijgen. Echt. Ik meen het. Niet doen.

 

Tijd om over te stappen op rood. Een heel fijn wijntje uit Duitsland. Van dit arrangement is deze mijn persoonlijke favoriet. Komt vast door de rode bes en kersen, ik heb zomaar een flauw vermoeden... Aan vlees ontbreekt het je vanavond niet als je gaat voor een onaangepast menu. Een bordje karweivlees van de Hollandse melkkoe wordt neergezet, vergezelt met zomerbloemkool, visje en een koolsalade zoals wij die van de vorige editie kennen. Voor mij zacht gegaarde groente met een krokantje.

 

 

Intussen is de zon in zee gezakt en is de avond zojuist nog mooier geworden. De kaarsjes en subtiele lichtspots maken de ruimte warm en aangenaam evenals de vriendelijke mensen die je met liefde alle ins and outs van de gerechten en wijnen vertellen. Het valt niet mee om alles uit je hoofd te kennen maar dat geeft helemaal niets, gewoon proeven en alles komt goed.

 

De laatste gang is onderweg. We kunnen wel spreken van een grande dessert als je het mij vraagt. Het is ons ook niet gelukt om alle schaaltjes leeg te eten. Maar dit wil je écht niet missen.

 

 

We gaan van een soort gedemonteerde snicker (hemels) naar een Indische vibe met rijst, ananas, mango en tamarinde. Een crème van citroenverbena met zomerfruit, hetgeen wat ik neer zou zetten als je mij vraagt bosvruchten-thee te vertalen naar een dessert. En tot slot een heerlijk stuk zoute kaas met stroop. Uiteindelijk waren alle gasten de deur uit en dronk ik in fijn gezelschap mijn cappuccino op. Tijd om naar huis te gaan, het was een hele fijne avond.

 

Wil jij ook een tafeltje reserveren? Dit doe je gemakkelijk en snel door op deze link te klikken --> Eten bij de Timmerfabriek

 

 

 

Please reload

Please reload

RSS Feed

Ik voel mij altijd ontzettend vereerd als je een van mijn recepten hebt uitgeprobeerd. Deel jouw creatie met mij via social media en vergeet vooral niet even te (hash)taggen.

Instagram @ouiouiamour 

Facebook OuiOui LasVega // @ouiouilasvega #ouiouilasvega

Spelfout ontdekt? Mission accomplished. Bedankt voor het aandachtig lezen van deze blog. Laat je wel even weten welke fout je hebt gespot middels een mailtje? Enjoy, your day!

Vind je deze blogpost leuk? Laat het andere
weten!
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now